- 250g pastramă de oaie
- 250g cubuleţe prăjite de pâine
- 3 ouă
- 4 linguri caşcaval ras
- 250g urdă/ telemea
- 200ml lapte
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri muştar
- 250g spanac/ conopidă/ broccoli
- 250g ciuperci
- 1 ceapă
- 30g unt
Fierbeţi pastrama tăiată în felii, timp de 20 – 25 de minute, apoi scurgeţi-o de apă.
Căliţi ceapa curăţată şi tăiată mărunt, în unt. Adăugaţi ciupercile tăiate în felii şi conopida defăcută în bucheţele (spanacul tăiat sau bucheţelele de broccoli).
Lăsaţi vasul la foc mic să se călească ingredientele.
În alt vas amestecaţi laptele cu ouăle bătute, muştarul, urda, jumătate din caşcavalul ras, pastrama şi cubuleţele de pâine. Turnaţi acest amestec peste amestecul cu ciuperci. Omogenizaţi. Puneţi compoziţia obţinută într-o tavă unsă, presăraţi cu restul de caşcaval şi puneţi tava la cuptor, până când preparatul se rumeneşte uniform (minimum 40 de minute).