4 porţii – 40 minute
- 4 bucăţi file de crap
- 2 lămâi
- 250g smântână sau iaurt gras
- 2 leg. mărar
- 2 căţei de usturoi
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 100ml ulei pentru prăjit
- ± sare, piper
Fileurile de crap se spală, se scurg bine de apă şi se şterg cu şerveţele absorbante.
Se presară cu sare şi piper şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe şerveţele.
Separat, se face un sos din smântână, mărar tocat mărunt, usturoiul pisat, uleiul de măsline, sare şi piper.
Se taie lămâile în felii, se pun pe farfurii, se pun fileurile deasupra şi peste acestea se toarnă sosul de smântână şi mărar. Se ornează cu mărar şi feliuţe de lămâie.
(Elena Vlad - Creţeşti, Ilfov)
(16 mar 2008, 12:26:39