2 porţii - 20 minute
- 1 varză potrivită
- 1 leg. mărar verde
- 1 leg. cimbru verde
- 100g nuci zdrobite mai mare
- 4 - 5 tulpini de rubarbăr
- 2 linguri oţet (balsamic, de mere, aromat)
- 2 linguri ulei
- sare, piper
Tăiaţi varza cât mai mărunt. Săraţi-o, piperaţi-o şi frământaţi-o puţin. Puneţi-o la frigider, amestecată cu cimbrul tăiat mărunt. Curăţaţi tulpinile de rubarbăr de pieliţa roşcată şi tăiaţi-le în cubuleţe. Amestecaţi oţetul cu uleiul, mărarul tăiat mărunt şi nucile zdrobite. Luaţi varza din frigider şi amestecaţi-o cu rubarbărul. Turnaţi deasupra amestecul de ulei, oţet şi nuci. Amestecaţi pentru omogenizare şi ţineţi la frigider înainte de servire.