24 bucăţi - 60 minute
- 500ml lapte
- 3 ouă
- 1 lămâie
- 6 linguri zahăr
- 25g drojdie proaspătă
- 3 linguri pesmet dulce
- 300g prune
- făină
- un vârf de cuţit sare
- ulei pentru prăjit
Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele călduţ. Adăugaţi coaja rasă de la lămâie, zahărul, drojdia fărâmiţată, sarea, pesmetul şi 2 linguri făină. Amestecaţi bine şi lăsaţi compoziţia la cald, timp de 15 minute, ca să crească. După aceea adăugaţi atâta făină câtă este necesară pentru a obţine o compoziţie mai groasă decât cea de clătite, adică să poată fi luată uşor cu lingura. Încingeţi ulei într-o tigaie şi puneţi cu lingura din compoziţie. Coaceţi turtiţele pe amândouă părţile. Lăsaţi-le la răcit. Între timp, tăiaţi prunele în fâşii, după ce le-aţi scos sâmburii. Căliţi prunele în zeama de lămâie la care aţi adăugat 2 linguri zahăr. Serviţi turtiţele cu prune călite deasupra.