4 porţii - 50 minute
- 3 ardei graşi (roşu, verde, galben)
- 3 - 4 roşii
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 frunze de dafin
- ± sare, piper
Spălaţi legumele şi curăţaţi-le de cotoare şi seminţe.
Tăiaţi ardeii în două, trei bucăţi. Tăiaţi roşiile în cubuleţe. Curăţaţi ceapa şi usturoiul. Tăiaţi ceapa în rondele şi usturoiul în feliuţe mici.
Căliţi ceapa şi usturoiul în ulei, într-o tigaie mai mare. Când ceapa începe să se îngălbenească, adăugaţi ardeii şi roşiile.
Săraţi şi piperaţi. Puneţi în vas dafinul. Acoperiţi tigaia cu capac şi lăsaţi peperonata la foc potrivit 20 minute.
Din când în când amestecaţi în vas. Luaţi capacul şi lăsaţi tigaia încă 20 de minute la foc potrivit. Când ardeiul s-a înmuiat suficient, luaţi vasul de pe foc.
Peperonata se poate servi caldă sau rece.