4 porţii - 30 minute
- 1,5kg costiţă crudă de porc
- 50 ml ulei
- 1 ceapă
- 6 roşii bine coapte
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 lingură sos de soia
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri muştar
- 1 lingură zahăr brun
- 1 linguriţă miere
- 1 linguriţă rasă scorţişoară
- ± sare, piper
Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi tocaţi-le mărunt. Tot mărunt tocaţi şi ceapa, curăţată şi spălată. Căliţi ceapa în ulei, într-o tigaie, apoi după 3-4 minute puneţi roşiile tocate. Adăugaţi boiaua, zahărul, mierea, muştarul, sosul de soia, usturoiul tocat mărunt, sare şi piper după gust. Acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, circa 20 de minute.
Curăţaţi costiţa de grăsimea în exces, stratul de grăsime nu trebuie să fie mai gros de 5-6mm. Presăraţi-o cu sare, piper şi scorţişoară, apoi pune-ţi-o la fript pe un grătar încins. Cåt timp costiţa se frige, ungeţi-o cu sosul pregătit. Când costiţa este bine pătrunsă şi frumos rumenită, scoateţi-o pe un blat de lemn porţionaţi-o şi puneţi-o pe un platou, pe un “pat” de salată verde. Serviţi costiţa caldă cu sosul rămas şi cu o garnitură la alegere.
( 8 mar 2008, 21:16:35