4 porţii - 70 minute
- 1 pui potrivit
- 1 lingură făină
- 2 linguri unt
- 1 lingură ulei
- 2 cepe
- 250g ciuperci
- 50ml vin alb
- 100ml smântână
- 1 lingură pătrunjel verde
- 1 lămâie
- 1 ou
- 200g aluat de foitaj
Dezosaţi puiul şi tăiaţi carnea în bucăţi potrivite. Săraţi şi piperaţi bucăţile de carne, pudraţi-le cu făină şi rumeniţi-le în uleiul amestecat cu 1 lingură unt. Păstraţi la cald bucăţile prăjite.
Puneţi în tigaie untul rămas şi căliţi ceapa tăiată mărunt şi ciupercile tăiate în felii subţiri. Când acestea încep să se rumenească, adăugaţi vinul şi lăsaţi să fiarbă 2 minute, apoi puneţi şi smântâna şi mai fierbeţi 3 minute.
În acest amestec puneţi din nou bucăţile de carne rumenite. Adăugaţi, după gust, zeamă de lămâie, sare, piper şi pătrunjel verde tocat.
Împărţiţi amestecul în 4 castroane unse cu ulei. Lăsaţi-le la răcit. Între timp, din aluatul de foitaj decupaţi 4 foi rotunde care să aibă diametrul cu puţin mai mare decât acela al castroanelor. Ungeţi marginile castroanelor cu ou bătut şi acoperiţi-le cu câte o foaie de aluat.
Ungeţi şi „capacele” de aluat cu ou bătut şi puneţi castroanele în cuptor la foc iute, pentru cel puţin 15 – 20 de minute, până când aluatul se rumeneşte uniform.
Puneţi fiecare castron pe câte o farfurie şi serviţi preparatul cald.
( 7 mar 2008, 14:42:38