4 porţii – 45 minute
- 300g mălai
- 1 l apă
- 200g brânză de burduf
- 200g cârnaţi afumaţi
- 200g smântână
- sare
Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit.
Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale.
Tăiaţi cârnaţii în bucăţi de cel mult 5cm şi prăjiţi-i puţin, apoi lăsaţi-i la răcit.
Din fiecare bucată de mămăligă faceţi câte o bilă, cu mâinile ude cu apă rece.
În jumătate din bile, care la noi se cheamă „urşi” băgaţi brânză şi în cealaltă jumătate cârnăciori prăjiţi.
Acoperiţi bine umplutura cu mămăligă.
Puneţi „urşii” într-o tavă unsă cu ulei şi ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit, 10 – 15 minute.
Stropiţi „urşii” cu smântână, înainte de a-i servi.
(Leontina Mardare – Vaslui)
( 6 mar 2008, 12:15:19