6 porţii - 100 minute
- 1 raţă
- 100g untură de raţă
- 600g castraveţi muraţi
- 1 ceapă mare
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 ţelină mică
- 1 leg. mărar
- ± sare, piper
Curăţaţi raţa de tuleie, pârliţi-o la flacără, apoi spălaţi-o şi tăiaţi-o în bucăţi. Puneţi bucăţile de carne într-o cratiţă, împreună cu untura, 1 cană apă fierbinte, ceapa şi ţelina curăţate, spălate şi tocate mărunt. Acoperiţi cu capac şi puneţi cratiţa la foc mic pe aragaz. Prăjiţi înăbuşit raţa, circa 60 de minute, amestecând din când în când. Puneţi apoi în cratiţă pasta de tomate şi după 2-3 minute, puneţi castraveţii tăiaţi în rondele. Adăugaţi 1 ceşcuţă apă, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi să fiarbă la foc mic 30 de minute. La final, puneţi mărarul tocat mărunt şi serviţi preparatul fierbinte.