4 porţii - 40 minute
- 500g spanac
- 2 linguri apă
- 4 ouă
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 300ml sos de roşii
- 5 linguri ulei
- 1 lingură pesmet
- sare, piper
Umplutura
- 175g bucheţele de broccoli
- 3 linguri caşcaval ras
- 175g brânză mozzarella sau telemea rasă
Spălaţi spanacul şi fierbeţi-l 4 - 5 minute în apă cu sare. Scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l cât mai fin.
Amestecaţi spanacul cu gălbenuşurile, presărându-le cu nucşoara rasă. Bateţi albuşurile şi turnaţi spuma peste amestecul cu spanac.
Ungeţi o tavă (32 / 23cm) cu ulei şi tapetaţi-o cu pesmet. Turnaţi compoziţia cu spanac în tavă, nivelaţi-o cu o paletă umezită şi coaceţi-o 15 minute în cuptorul încălzit dinainte.
Când foaia de spanac este tare, se scoate tava din cuptor şi se scoate foaia pe planşetă, pe o folie de plastic cu ajutorul căreia se rulează foaia călduţă. Lăsaţi să se răcească. Între timp, fierbeţi timp de 5 minute bucheţelele de broccoli în apă cu sare. Scurgeţi-le de apă şi păstraţi-le la cald.
Presăraţi caşcaval ras, în strat uniform, peste foaia de spanac.
Peste aceasta puneţi brânză mozzarella sau telemeaua rasă. Deasupra aranjaţi broccoli. Rulaţi din nou foaia de spanac, având grijă să nu pierdeţi umplutura. Strângeţi bine la capete. Puneţi rulada la rece, înainte de servire. Tăiaţi rulada, după eliminarea foliei, în felii mai groase în felii mai groase, cu un cuţit ascuţit, umezit. Înfierbântaţi sosul de roşii şi puneţi-l în farfurii. Peste el aşezaţi câte 2 felii de ruladă.