4 porţii - 40 minute
- 450g ciuperci
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 300ml lapte
- 850ml supă de legume
- 8 felii de pâine de secară sau neagră
- 50g unt topit
- 2 căţei de usturoi
- 75g caşcaval ras
- ± sare, piper
Încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte ceapa tăiată mărunt, până când devine sticloasă. Adaugă ciupercile tăiate în bucăţi mai mari, amestecă din când în când ca să nu se prindă de vas. Lasă vasul la foc potrivit şi după 10 minute toarnă laptele peste ciuperci. Lasă să fiarbă în continuare şi după alte 10 minute pune şi supă de zarzavat caldă (eventual, din cub concentrat). Lasă să fiarbă la foc mic.
Între timp, prăjeşte feliile de pâine pe amândouă părţile. Pisează usturoiul şi amestecă-l bine cu untul topit. Împarte această compoziţie pe feliile de pâine prăjită. Pune câte două felii de pâine în fiecare castron cald, pregătit pentru servire. Deasupra toarnă supa fierbinte şi presară caşcaval ras.