4 porţii, 50 minute
- 1 spată de miel dezosată
- 5 căpăţâni mari de usturoi
- 30g unt
- 150g spanac
- 1 lingură ulei de măsline
- ± sare, piper
Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi şi 3 căţei de usturoi în feliuţe.
Întindeţi bucata de carne pe planşetă şi condimentaţi-o cu sare şi piper. Repartizaţi pe bucata de carne spanacul şi usturoiul, tăiate.
Rulaţi carnea şi prindeţi marginile cu scobitori. Stropiţi ruloul obţinut cu ulei şi puneţi-l la cuptor într-o tavă unsă, pentru cel puţin 40 de minute.
Curăţaţi tot usturoiul rămas şi puneţi-l într-o crăticioară cu puţin unt, 100ml apă caldă, sare şi piper. Puneţi la fiert, la foc potrivit. După 20 de minute luaţi vasul de pe foc, lăsaţi puţin la răcit şi apoi faceţi un piure din căţeii de usturoi.
Pentru a obţine un piure cât mai fin, amestecaţi treptat usturoiul cu puţină apă în care a fiert. Se poate adăuga 1 lingură unt şi 1 lingură smântână în acelaşi scop.
Se serveşte piureul fierbinte cu câte 1 felie mai groasă de ruladă din miel.