8 porţii - 60 minute
- 500g ficăţei de pui
- 500g pipote şi inimi de pui
- 2kg cartofi
- 200g smântână
- 1 leg. mărar
- 7 căţei de usturoi
- 100ml ulei
- ± sare, piper
Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de minute, apoi se scurg de apă şi se trag 2-3 minute la tigaie în 4 linguri ulei şi un căţel de usturoi.
Se presară cu sare, piper şi mărar tocat mărunt. Se prăjesc ficăţeii în ulei, se scot, apoi se prăjesc pipotele şi inimile de pui.
Din usturoiul pisat se face o maioneză subţire, cu puţin ulei.
Se adaugă peste măruntaiele prăjite, se adaugă o cană cu apă şi se lasă la foc mic 20 de minute.
Se adaugă smântâna, mărarul tocat mărunt şi se potriveşte de sare şi piper. Se servesc măruntaiele cu sos şi cartofi calzi.
(Ioana Adam - Câmpina, Prahova)