4 porţii - 60 minute
- 8 pulpe de pui
- 2 foi de dafin
- 1 morcov
- 2 cepe
- 3 ramuri cu frunze de ţelină
- 500ml vin roşu
- 1 linguriţă miere
- 1 cuişoară
- 8 beţişoare de scorţişoară
- sare, piper
1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină, ceapă şi morcov se prepară o marinată rece. Ceapa, frunzele de ţelină şi
morcovul se taie mărunt.
2. Se dezosează pulpele de pui şi se pune carnea în marinata rece pentru cel puţin 15 minute.
3. Se scoate carnea din marinată şi se condimentează cu sare şi piper.
4. Cu aţă alimentară se leagă fiecare pulpă în jurul unui beţişor de scorţişoară, în aşa fel încât să rămână o parte din beţişor de care să se poată prinde cu mâna.
5. Se pun frigăruile pe grătarul încins şi se prăjesc uniform.
6. Se servesc pe un platou cald, după ce s-au desfăcut sforile cu care s-a legat carnea.