4 porţii - (30 minute + 30 minute la frigider)
- 3 salate verzi mai mari
- 300g brânză proaspătă de vaci
- 100g telemea rasă
- 1 lingură seminţe de chimen
- 1 leg. mărar
- 1 ceapă roşie
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 cepe verzi
- 2 linguri hrean ras
- 200ml smântână
- sare, piper
Se desfac foile de salată, se spală, se scurg de apă. Se amestecă brânza de vaci cu telemeaua rasă, chimenul, uleiul, mărarul tocat mărunt, ceapa roşie, tăiată în cubuleţe, ceapa verde, tăiată în rondele, sare şi piper, după gust. Se omogenizează amestecul şi se pune la rece o jumătate de oră. Cu acest amestec se umplu foile de salată, ca sarmalele. Se pun sarmalele pe un platou şi se servesc cu un sos de hrean proaspăt ras amestecat cu smântână acră.