4 porţii – 40 minute
- 500g farfalle
- 400g piept de pui
- 2 dovlecei
- 1 morcov
- 1 lingură seminţe de mac
- 100ml ulei
- 1 căţel de usturoi
- 50g parmezan
- 1 leg. pătrunjel
- ± sare, piper
Pune pieptul de pui împreună cu morcovul, tăiat în cubuleţe, la fiert în 2 l apă cu 1 linguriţă sare. După 15 minute scoate-le şi taie pieptul de pui în feliuţe. Între timp, pune la fiert şi pastele, în 3 l apă cu 1 linguriţă sare. Taie dovleceii în cubuleţe şi căleşte-i în ulei, împreună cu morcovul scurs bine de apa în care a fiert şi feliuţele de piept de pui. Când acestea s-au rumenit, adaugă seminţele de mac şi potriveşte de sare şi piper. Adaugă în tigaie pastele scurse bine de apă şi pătrunjelul tocat mărunt. Mai lasă la foc mic 2 minute, apoi serveşte pastele fierbinţi, presărate pe deasupra cu parmezan ras.
(21 feb 2008, 16:45:16