2 porţii - 40 minute
- 10 aripioare de pui
- 500g varză de Bruxelles
- 50g unt
- 50ml ulei (pref. măsline)
- 50g ardei gras roşu
- 1 lămâie
- ± sare, piper
Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se scurge. Se topeşte untul într-o tigaie şi se prăjeşte 3-4 minute, la foc iute varza, apoi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Aripioarele se presară cu sare şi piper, se pun într-o tavă mai adâncă în ulei şi 1 ceşcuţă apă. Se pune tava în cuptorul încins şi se lasă 30 de minute la foc potrivit. Se servesc câte 5 aripioare la o porţie, cu varză de Bruxelles, ardeiul gras tăiat fideluţă şi felii de lămâie.
(Stoica Marioara - Vama Buzăului)
(20 feb 2008, 14:26:18