4 porţii - 40 minute
- 2 piepţi de pui mai mari
- 400g grâu
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 4 linguri ulei
- 100g stafide
- 1 ardei iute
- 1 leg. pătrunjel verde
- 1 lămâie
- ± sare, piper
Taie carnea în bucăţi mai mici şi condimenteaz-o. Înfăşoar-o într-o folie şi pune-o la frigider pentru 15 minute. Curăţă zarzavatul, taie-l în cubuleţe şi pune-l la fiert împreună cu grâul ales şi spălat în mai multe ape. Încinge 3 linguri ulei în tigaie, prăjeşte bine ardeiul iute tăiat în felii. După 3 minute, scoate ardeiul din ulei şi prăjeşte bucăţile de carne. Scoate carnea pe farfurii încălzite şi serveşte-o cu grâul fiert, în care ai adăugat şi stafidele cu 10 minute înainte de a fi gata. Grâul trebuie bine scurs de apă şi stropit cu ulei amestecat cu zeamă de lămâie.
Presară deasupra pătrunjel verde tocat fin şi coajă rasă de lămâie.