Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2008 - Anul XIII, nr. 40 (3721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc

5 porţii – 60 minute

  • 500g făină
  • 500g cartofi
  • 10-12 frunze de busuioc
  • 1 ou
  • 100g unt
  • 100g parmezan
  • ± sare, piper
Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă  sare. După 15 minute, scurge-i de apa în care au fiert şi zdrobeşte-i ca pentru piure.

Pune pe o planşetă de frământat aluat 3-4 linguri  făină, pune deasupra piureul de cartofi şi fă în mijlocul acestuia o gropiţă. Pune în aceasta oul, busuiocul tocat mărunt şi ceva sare şi piper. Începi şi frământă aluatul adăugând făină, puţin câte puţin, până ce încorporezi toată cantitatea. Frământă bine aluatul circa 10 minute, după ce ai pus toată făina, apoi lasă-l 10 minute să se odihnească.

Formează mici suluri din aluat, cu diametrul de circa 2 cm pe care, apoi le tai în segmente de 1cm, acestea fiind gnocchi proaspeţi. Presară-i cu făină şi lasă-i 30 de minute la rece.

Pune într-o oală mare 4  l apă la fiert cu 1 linguriţă  sare. Când apa începe să fiarbă în clocot, pune gnocchii şi fierbe-i la foc mare. Când aceştia se ridică la suprafaţă, e semn că sunt gata. Din acel moment mai lasă la fiert încă 3-4 minute, apoi scoate-i cu o spumieră.

După ce s-au scurs bine de apă, prăjeşte-i 4-5 minute într-o tigaie mai mare, în unt. Serveşte gnocchii fierbinţi presăraţi cu parmezan proaspăt dat pe răzătoarea mică.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc.
 Vizualizări articol: 8321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc 5 porţii – 60 minute 500g făină500g cartofi10-12 frunze de busuioc1 ou100g unt100g parmezan± sare, piper Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă ... Citeşte