4 porţii - 80 minute
- 600g carne de vită
- 600g roşii
- 600g ţelină
- 500ml supă de legume (sau din cub concentrat)
- 25g unt
- 1 linguriţă boia iute
- ± sare, piper
Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile tăiate în sferturi. Adăugaţi carnea tăiată în cubuleţe şi continuaţi să fierbeţi la foc potrivit, cu vasul acoperit. Tăiaţi în cubuleţe ţelina şi fierbeţi-le în apă sărată, cam 30 de minute. Când carnea este suficient de fiartă, scoateţi-o din oală şi păstraţi-o la cald. Lăsaţi să fiarbă în continuare supa în care a fiert carnea, până când devine un sos mai gros. În acest moment adăugaţi untul şi boiaua iute şi amestecaţi pentru omogenizare. Serviţi carnea stropită cu acest sos şi cu garnitură de ţelină.
În lipsa unui acord scris din partea
Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului
Vită în sos tomat.