4 porţii - 50 minute
- 20 aripioare de pui
- 100ml ulei
- 2 linguri miere
- 1 lămâie
- 1 ceapă
- 1 linguriţă pastă de tomate
- 2 linguri sos Worchester
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă rasă nucşoară
- 3 morcovi
- 3 tulpini de ţelină
- ± sare, piper
Curăţă aripioarele, pârleşte-le la flacăra aragazului, spală-le, scurge-le bine de apă şi presară-le cu sare şi piper. Prăjeşte aripioarele în ulei la foc potrivit până se rumenesc frumos pe toate părţile, apoi scoate-le pe un platou, toarnă peste ele mierea şi stropeşte-le cu zeama de lămâie. Acoperă-le cu un capac şi păstrează-le la cald. În grăsimea rămasă de la prăjitul aripioarelor căleşte 2 minute ceapa tocată mărunt. Adaugă pasta de tomate, apoi morcovii şi tulpinile de ţelină fierte şi date pe răzătoarea mică. Pune şi o cană din zeama în care au fiert acestea şi lasă sosul să fiarbă la foc mic. După 20 de minute pune în sos aripioarele prăjite şi zeama ce s-a format în farfurie, adaugă nucşoara şi potriveşte de sare şi piper. Lasă să fiarbă acoperit încă 10 minute. Dacă este cazul, mai completează cu puţină supă caldă. Serveşte câte 5 aripioare la o porţie şi cu sos cald.