6 porţii 120 minute
- 1 găină
- 1kg ceapă
- 2 ardei graşi
- 100g ulei
- 1 căpăţână de usturoi
- ± sare, piper
Curăţaţi găina de tuleie, pârliţi-o la flacără, spălaţi-o şi scurgeţi-o de apă.
Tăiaţi-o în bucăţele, presăraţi-le cu sare şi piper, apoi tăvăliţi-le prin făină.
Tăiaţi julienne ceapa curăţată şi spălată.
Ardeii graşi, curăţaţi de cotoare şi seminţe, tăiaţi-i în feliuţe subţiri.
Puneţi într-o cratiţă uleiul, ceapa şi ardeii graşi, iar peste acestea bucăţile de carne.
Acoperiţi cratiţa cu capac şi puneţi-o la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 2 ore.
Din când în când, puneţi în cratiţă câte 1 ceşcuţă apă şi amestecaţi bine.
La final, pisaţi usturoiul cu 1 linguriţă de sare grunjoasă, adăugaţi 5-6 linguri apă, turnaţi în cratiţă şi amestecaţi.