4 porţii – 90 minute
- 800g limbă de vită
- 300g măsline negre
- 100ml ulei
- 3 cepe
- 2 ardei graşi
- 4 roşii
- 1 lingură bulion
- ± sare, piper
Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră. Scoate-o şi tai-o în felii de circa 2cm grosime. Toacă mărunt ceapa şi ardeiul gras, apoi căleşte-le în ulei. După 6-7 minute pune pasta de tomate şi, după 1 minut adaugă roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe. Lasă 5 minute să fiarbă şi pune în sosul format feliile de limbă şi măslinele. Adaugă 200ml din supa în care a fiert limba, potriveşte de sare şi piper şi lasă să mai fiarbă 10 minute la foc mic. Serveşte limba cu măsline fierbinte cu felii de mămăligă rece.