4 porţii - 50 minute
- 4 pulpe de pui mari
- 2 fire de praz
- 200g orez cu bobul lung
- 150ml ulei
- 1 lămâie
- 1 leg. ceapă verde
- ± sare, piper
Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi piper.
Încinge într-o tigaie mai mare uleiul şi prăjeşte-le la foc mic circa 20 de minute până ce se rumenesc bine pe toate părţile.
Scoate-le, apoi pe o farfurie, acoperă-le cu un capac şi păstrează-le la cald.
În grăsimea rămasă de la prăjitul pulpelor pune ceapa verde tocată mărunt, prazul tăiat în rondele şi orezul spălat în 2-3 ape.
După circa 5 minute pune, puţin câte puţin, supa.
Când supa adăugată este absorbită de orez, pune din nou supă şi tot aşa până ce orezul este bine făcut.
Spre final, potriveşte de sare şi piper, apoi pune deasupra orezului pulpele de pui, acoperă tigaia cu un capac şi mai lasă la foc mic 5 minute.
( 8 feb 2008, 14:59:23