4 porţii – 60 minute
- 2 piepţi de pui
- 500g aluat de foitaj
- 400g ciuperci pleurotus proaspete
- 1 căţel de usturoi
- 100ml ulei
- 1 leg. pătrunjel
- 1 ou
- ± sare, piper
1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat. Toacă mărunt şi usturoiul.
2. Pune ciupercile tocate într-o tigaie împreună cu uleiul, usturoiul şi pătrunjelul tocat şi căleşte-le 15 minute
3. Pieptul de pui curăţat de pieliţe, spălat şi scurs de apă, taie-l, astfel încât în fiecare bucată de piept să poţi pune umplutura.
4. Pune în fiecare bucată de piept câte 2 linguri de ciuperci călite şi condimentează cu sare şi piper.
5. Întinde foitajul într-o foaie de 3-4 mm, apoi tai-o pe lung în 4 fâşii de circa 3-4 cm. Înfăşoară câte o bucată de piept în fiecare fâşie de aluat.
6. Unge cornurile cu ou bătut, apoi pune-le într-o tavă mai mare stropită cu apă şi coace-le în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 40 de minute.
7. Pieptul de pui umplut în croissant se serveşte cald cu garnitură de soté de legume.