4 porţii - 60 minute
- 1 crap (circa 2kg)
- 500g ciuperci proaspete
- 4 cepe
- 2 căţei usturoi
- 1 lingură făină
- 250g unt
- un vârf de cuţit nucşoară
- 1 lingură pastă de roşii
- 1 leg. pătrunjel
- ± sare, piper
Se curăţă crapul de solzi, se eviscerează, se spală şi se scurge de apă.
Se curăţă ciupercile, se spală, se taie în feliuţe şi se călesc, împreună cu ceapa tocată, în 100g unt.
Se lasă să fiarbă până când se evaporă toată zeama lăsată de ciuperci, apoi se adaugă pasta de tomate, usturoiul tocat mărunt, nucşoara şi jumătate din pătrunjel.
Se mai lasă 5 minute la foc mic, după care cu acest amestec se umple peştele.
Se coase sau se prinde cu scobitori şi se pune într-o tavă cu untul rămas şi 1 cană apă fiartă.
Se pune tava la cuptor pentru circa 60 de minute, la foc mic.
Când crapul este bine pătruns şi frumos rumenit, se scoate pe un platou, se îndepărtează scobitorile sau aţa cu care a fost cusut şi se serveşte stropit cu sosul din tavă şi cu pătrunjelul tocat mărunt presărat pe deasupra.
( 4 feb 2008, 20:53:14