2 porţii - 50 minute
- 500g cartofi
- 2 roşii
- 1 vânătă mai mare sau 2 mai mici
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 450g telemea
- 2 linguri pastă de roşii
- 2 linguri făină
- 300ml supă de legume
- 2 linguri cimbru proaspăt
- 450ml iaurt
- 4 linguri ulei
- 2 ouă
- sare, piper
Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în rondele şi fierbeţi-i 10 minute în apă cu sare. Scurgeţi-i bine de apă şi căliţi-i în ulei, 3 minute, cu ceapa tăiată mărunt şi cu usturoiul pisat.
Adăugaţi pasta de roşii, făina dizolvată în supa de legume, sare şi piper şi fierbeţi 10 minute. Într-o tavă unsă cu ulei puneţi un strat de cartofi, deasupra aranjaţi cubuleţele de telemea, peste care cubuleţe de vinete.
Acoperiţi cu un alt strat de cartofi. Bateţi ouăle cu iaurtul, condimentaţi şi turnaţi peste ingredientele din tavă.
Coaceţi la foc potrivit, 35 – 40 de minute. Presăraţi cu cimbru înainte de servire.