6 porţii - 70 minute
- 400g piept de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 conopidă mică
- 1 ardei gras
- 1 rădăcină pătrunjel
- 100g unt
- 1 leg. pătrunjel •± sare, piper
Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în bucăţele şi puneţi-le la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă sare grunjoasă. Fierbeţi legumele 40-45 de minute, apoi scurgeţi-le de apă, apa păstraţi-o, după care pasaţi-le trecându-le printr-o sită deasă. Adăugaţi 50 g de unt şi atâta supă în care au fiert legumele până când obţineţi o cremă mai subţire. Pieptul de pui tăiat în cubuleţe, prăjiţi-l în untul rămas şi crutoanele obţinute serviţi-le cu crema de legume caldă, presărată cu pătrunjel tocat mărunt.
(Mirela Frâncu - Oradea)