4 porţii - 50 minute
- 800g burtă de viţel fiartă
- 500ml suc de roşii
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 lingură pastă de ardei dulce
- 2 cepe potrivite
- 1 morcov mare
- 4-5 fire de busuioc
- 50ml ulei
- 50g parmezan
- ± sare, piper
Căleşte în ulei ceapa, curăţată spălată şi tăiată julienne, împreună cu morcovul curăţat, spălat şi dat pe răzătoarea mare. După 3-4 minute pune pasta de tomate şi de ardei. Căleşte încă 1-2 minute, apoi stinge cu sucul de roşii. Pune în cratiţă burta fiartă şi tăiată fideluţă. Adaugă 1 cană din supa în care a fiert burta, busuiocul tocat mărunt şi potriveşte de sare şi piper, după gust. Acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să fiarbă la foc mic circa 30 de minute. Serveşte cu sosul de roşii fierbinte, presară deasupra parmezan dat pe răzătoarea mare.