4 porţii – 30 minute
- 4 pere
- 200g aluat de foitaj
- 1/2 pahar vin
- 1/2 pahar apă
- 4 bucăţi cuişoare
- 1 baton scorţişoară
- 1/2 linguriţă coajă de lămâie
- 200g frişcă
- 1 ou bătut
- 1 linguriţă seminţe de coriandru
Spălaţi perele, ştergeţi-le cu un şervet şi aşezaţi-le într-o tavă împreună cu apa, vinul, coaja de lămâie, scorţişoara şi cuişoarele. Puneţi tava la cuptor pentru 10 minute apoi scoateţi perele şi lăsaţi-le la răcit. Tăiaţi aluatul de foitaj în fâşii late de 2 cm. Înfăşuraţi perele în aluat, începând de sus, de la codiţă. Trebuie ca fâşiile să fie bine lipite una de alta şi puţin suprapuse, pentru ca la coacere să nu se dezlipească. Înainte de a le pune la cuptor, la copt, ungeţi perele cu ou bătut. După 15 minute de coacere, scoateţi tava din cuptor, ungeţi din nou perele cu ou bătut şi puneţi-le iar la copt pentru încă 10 - 15 minute. Puteţi decora perele astfel preparate cu frişcă şi seminţe de coriandru măcinat.
În lipsa unui acord scris din partea
Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului
Pere în aluat.