6 porţii - 45 minute
- 8 ouă
- 10 crenvurşti
- 3 cepe
- 1 ardei gras
- 4-5 roşii
- 1 morcov
- 100ml ulei
- 1 leg. pătrunjel
- ± sare, piper
Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii şi ardeiul gras tăiat în cubuleţe. După 10 minute puneţi roşiile opărite, curăţate de pieliţe şi tăiate în cubuleţe. Adăugaţi 1 ceşcuţă apă fiartă, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 10-15 minute. Din cele 8 ouă faceţi o omletă pe care zdrobiţi-o cu furculiţa şi puneţi-o în cratiţa cu mâncare. Puneţi şi verdeaţa tocată mărunt şi mai lăsaţi la foc mic 3-4 minute. (Elena Irimia - Iaşi)