4 porţii - 35 minute
- 800g ciuperci proaspete
- 250g piept de porc afumat
- 1 ceapă mare
- 1 căţel de usturoi
- 1 leg. pătrunjel
- 3 linguri ulei
- 50g parmezan
- 200g mălai
- ± sare, piper
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari.
Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, apoi căliţi-le într-o tigaie mai mare, în ulei.
După 2-3 minute adăugaţi pieptul de porc tăiat fideluţă şi lăsaţi să se Înăbuşe la foc potrivit 2-3 minute.
Puneţi apoi ciupercile, potriviţi de sare şi piper, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi la foc mic, 45-50 de minute.
La final puneţi jumătate din legătură de pătrunjel tocat mărunt şi mai lăsaţi la foc mic 2 minute.
Separat, din mălai, 750ml apă şi 1 linguriţă rasă sare faceţi o mămăligă mai moale şi împărţiţi-o în 4 farfurii.
Peste mămăliga fierbinte puneţi ciupercile, presăraţi pătrunjelul rămas, tocat mărunt, şi serviţi preparatul cald.