4 porţii - 40 minute
- 500g foi de plăcintă
- 2 linguri unt
- 1 ceapă
- 1 că]el de usturoi
- 250g ciuperci de pădure
- 75ml vin alb sec
- 100g telemea desărată
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- 1 lingură mărar verde tocat
- 1 lingură cozi de ceapă verde tocate
- sare, piper
Căliţi în unt ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat. Când ceapa începe să se îngălbenească adăugaţi ciupercile tăiate în felii subţiri, şi vinul. Lăsaţi vasul pe foc potrivit până când se înmoaie ciupercile. Opriţi focul şi lăsaţi amestecul la răcit. Adăugaţi brânza rasă şi ierburile în amestecul rece. Omogenizaţi compoziţia şi condimentaţi-o cu sare şi piper. Suprapuneţi 5 – 6 foi de plăcintă, unse cu ulei. Turnaţi amestecul cu ciuperci pe foi şi rulaţi-le. Puneţi ştrudelul într-o tavă de chec tapetată cu folie de copt. Tăiaţi câteva romburi în stratul de foi de deasupra. Coaceţi ştrudelul la foc potrivit, 15 – 20 de minute, lăsaţi-l apoi să se răcească puţin şi tăiaţi-l în felii cu grosimea de 2 – 3 cm.