2 porţii – 40 minute
- 500g carne de porc sau viţel slabă
- 2 felii caşcaval
- 2 felii şunca tip Praga
- 1 cutie ciuperci (mică)
- 2 linguri pastă de roşii
- 1 ou
- 3 linguri făină
- 250g pesmet
- 2 cepe potrivite
- 1 linguriţă oregano
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 cană apă
- ulei pentru prăjit
- ± sare, piper
Se toacă ceapa, se căleşte în 2-3 linguri de ulei, apoi se adaugă ciupercile. După 10 minute se pune pasta de tomate, oregano, boiaua şi 1 cană de apă. Se lasă să fiarbă până ce scade.
Între timp, se taie carnea în 4 felii, se bate cu ciocanul de şniţele şi se presară cu sare şi piper. Se trec feliile de carne prin ou amestecat cu făină şi 1 ceşcuţă de apă, apoi se tăvălesc prin pesmet.
Se prăjesc şniţelele în ulei şi când sunt bine rumenite, se scot pe un platou.
Se pun feliile de caşcaval şi şuncă pe 2 şniţele, se acoperă cu celelalte 2 şniţele. Deasupra se toarnă sosul de ciuperci şi se serveşte fierbinte.