4 porţii - 20 minute
- 600g sfeclă roşie în oţet
- 300ml smântână
- 2 linguri hrean proaspăt răzuit
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă zahăr
- ± sare, piper
Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se amestecă apoi cu 1 litru apă şi se dă în clocot. Smântâna se amestecă bine cu făina şi se toarnă în supa clocotindă, puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Se lasă să fiarbă 10 minute, după care se pune sfecla tocată şi se mai lasă 5 minute la fiert, apoi se potriveşte de sare şi piper şi se mai dă în 2-3 clocote. Se serveşte rece, cu hreanul proaspăt dat pe răzătoarea mică, presărat pe deasupra.
(Ildiko Daniel - Sovata, Mureş)
(18 ian 2008, 08:59:43