6 porţii - 70 minute
- 350g orez
- 400g pipote de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi
- 100ml ulei
- 1 leg. pătrunjel
- ± sare, piper
Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le în feliuţe şi prăjiţi-le în ulei, la foc mic, împreună cu ceapa şi morcovul, tocate mărunt. După 15 minute, adăugaţi ardeiul gras tăiat în cubuleţe şi orezul spălat în 2-3 ape. Puneţi zeama în care au fiert pipotele şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, până când orezul absoarbe toată zeama. Adăugaţi verdeaţa tocată mărunt şi potriviţi de sare şi piper.
(Doina Panait - Timişoara)
(16 ian 2008, 15:40:08