4 porţii – 45 minute
- 8 sardele mari
- 600g cartofi
- 100g unt
- 2 ouă
- 1 lămâie
- ± sare, piper
Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare. Stoarceţi-i bine de zeama pe care o lasă, apoi amestecaţi-i cu zeama de la jumătate de lămâie şi cu oul. Împachetaţi fiecare peşte în cartofi şi puneţi-le apoi într-o tavă, pe hârtie pergament unsă cu puţin unt. Puneţi câte un cubuleţ de unt pe fiecare pacheţel de peşte, după care puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi sardelele la foc potrivit spre mare până când peştele se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe deasupra. Serviţi câte două sardele la o porţie, alături cu salată verde şi felii de lămâie.
În lipsa unui acord scris din partea
Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului
Sardele în crustă de cartofi.
(15 ian 2008, 17:05:31