Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Porumb prajit cu ardei gras

6-8 portii 45 minute

  • 6-8 ştiuleţi de porumb
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi galbeni

SOSUL:

  • 1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 3 linguri oţet de mere
  • 1 linguriţă boia dulce de ardei
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă zahăr
  • ±sare, piper

ORNARE:

  • 1 leg. frunze de ceapă verde
  • 1 leg. frunze de coriandru
  • câteva frunze de salată

Ungeţi cu ulei ştiuleţii de porumb şi ardeii graşi, întregi sau tăiaţi în fâşii. Coaceţi-i la cuptor până se rumenesc uniform. Presăraţi-i cu sare. Lăsaţi-i la răcit. Cu ajutorul unui cuţit radeţi boabele de porumb într-un castron. Curăţaţi pieliţa de pe ardei şi tăiaţi-i în bucăţi potrivite. Amestecaţi coaja şi  sucul de lămâie cu oţetul, boiaua, usturoiul pisat, zahăr, sare şi piper proaspăt măcinat. Adăugaţi ulei de măsline, picătură cu picătură, amestecând încontinuu, ca la maioneză. Turnaţi  amestecul peste porumbul şi ardeii puşi într-un castron. Ornaţi cu verdeţurile tăiate mărunt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Porumb prajit cu ardei gras.
 Vizualizări articol: 9064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Porumb prajit cu ardei gras5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Retete trimis de
(14 ian 2008, 13:56:04
dati niste retete scirboase ca nu le poti nici citi dar sa le mai maninci. in loc sa dati niste retete gospodaresti, romanesti, bucovinene, dati numai niste aiureli. daca asaa se maninca si la restaurante m-am lamurit cu voi.
2.   Retate trimis de
(14 ian 2008, 14:00:31
d-na elena are dreptate ,nici nu ati spus ce fel de porumb ! cum adica stiuleti. pai ala se mai coace la cuptor?? suntem cai??
3.   Pofta buna trimis de
(14 ian 2008, 21:01:32
BAI TARANILOR!!!! NU MAI BAGATI ATATA CARNE IN VOI CA DE AIA MIERLITI LA 45 DE ANI!!!!!!!! RETETA E BUNA, DAR DACA TARANUL ROMANESC NU MANANCA O CIORBADE BURTA SI UN GRATA IN FIECARE ZI, NU E SANATOS. HALAL DE VOI, HUSENI COCLITI, CA HABAR NU AVEI CE INSEAMNA SA MANANCI SANATOS.
4.   Foarte bun trimis de
(15 ian 2008, 11:16:21
Salata este foarte buna si sanatoasa. Trebuie sa mai micsoram portia de carne.Ma bucur ca ne dati si altfel de retete, ca cele din Bucovina le cunostem.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte