6-8 portii 45 minute
- 6-8 ştiuleţi de porumb
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei graşi galbeni
SOSUL:
- 1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 2 linguri suc de lămâie
- 3 linguri oţet de mere
- 1 linguriţă boia dulce de ardei
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă zahăr
- ±sare, piper
ORNARE:
- 1 leg. frunze de ceapă verde
- 1 leg. frunze de coriandru
- câteva frunze de salată
Ungeţi cu ulei ştiuleţii de porumb şi ardeii graşi, întregi sau tăiaţi în fâşii. Coaceţi-i la cuptor până se rumenesc uniform. Presăraţi-i cu sare. Lăsaţi-i la răcit. Cu ajutorul unui cuţit radeţi boabele de porumb într-un castron. Curăţaţi pieliţa de pe ardei şi tăiaţi-i în bucăţi potrivite. Amestecaţi coaja şi sucul de lămâie cu oţetul, boiaua, usturoiul pisat, zahăr, sare şi piper proaspăt măcinat. Adăugaţi ulei de măsline, picătură cu picătură, amestecând încontinuu, ca la maioneză. Turnaţi amestecul peste porumbul şi ardeii puşi într-un castron. Ornaţi cu verdeţurile tăiate mărunt.
(14 ian 2008, 13:56:04