6 porţii - 60 minute
- 175g ciocolată amară
- 150g unt
- 75g zahăr
- 6 gălbenuşuri
- 3 albuşuri
- 75g făină
Topiţi ciocolata şi untul la foc mic. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi gălbenuşurile bătute în compoziţia cu ciocolată, după ce aceasta s-a răcit puţin. Bateţi noua compoziţie 5 minute pentru omogenizare. Bateţi albuşurile spumă. Când spuma se ţine bine pe tel, adăugaţi treptat făina. Turnaţi compoziţia cu ciocolată în cea de albuşuri. Amestecaţi uşor prin răsturnare. Turnaţi compoziţia în 6 forme mici termorezistente (eventual, folosiţi forme de savarine), unse cu unt. Coaceţi în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit, 5-10 minute. Când s-a format o crustă tare deasupra, se pot scoate tăviţele din cuptor. Interiorul trebuie să rămână moale. Lăsaţi-le la răcit 5 minute şi apoi scoateţi-le cu o lingură mai mare. La servire se pot orna cu frişcă.