Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tocăniţă muntenească

  • 1kg pulpă de viţel
  • 100ml ulei
  • 3 cepe potrivite
  • 2 morcovi mari
  • 500g cartofi
  • 2 ardei graşi roşii
  • 400g roşii în bulion
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 2 foi de dafin
  • un vârf de cuţit nucşoară
  • 1 linguriţă rasă cimbru
  • 1 leg. pătrunjel
  • ± sare, piper

Curăţă carnea de pieliţe şi tendoane, spal-o, scurge-o de apă şi tai-o în cubuleţe cu latura de circa 2 cm. Pune carnea într-o cratiţă, de preferat de fontă şi prăjeşte-o înăbuşit, în ulei şi o ceşcuţă de apă, până când apa se evaporă şi carnea începe să se rumenească. Adaugă ceapa curăţată spălată şi tocată mărunt, morcovii şi ardeii graşi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe. După 3-4 minute adaugă pasta de tomate, roşiile tăiate în cubuleţe şi sucul acestora, foile de dafin, cimbrul şi nucşoara. Lasă să fiarbă la foc mic pentru circa 45 de minute, apoi pune cartofii curăţaţi spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe. Potriveşte de sare şi piper după gust şi mai lasă tocăniţa să fiarbă până când cartofii sunt fierţi. La final pune pătrunjelul tocat mărunt şi mai lasă să dea în câteva clocote.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tocăniţă muntenească.
 Vizualizări articol: 7720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tocăniţă muntenească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte