- 1kg pulpă de viţel
- 100ml ulei
- 3 cepe potrivite
- 2 morcovi mari
- 500g cartofi
- 2 ardei graşi roşii
- 400g roşii în bulion
- 1 lingură pastă de tomate
- 2 foi de dafin
- un vârf de cuţit nucşoară
- 1 linguriţă rasă cimbru
- 1 leg. pătrunjel
- ± sare, piper
Curăţă carnea de pieliţe şi tendoane, spal-o, scurge-o de apă şi tai-o în cubuleţe cu latura de circa 2 cm. Pune carnea într-o cratiţă, de preferat de fontă şi prăjeşte-o înăbuşit, în ulei şi o ceşcuţă de apă, până când apa se evaporă şi carnea începe să se rumenească. Adaugă ceapa curăţată spălată şi tocată mărunt, morcovii şi ardeii graşi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe. După 3-4 minute adaugă pasta de tomate, roşiile tăiate în cubuleţe şi sucul acestora, foile de dafin, cimbrul şi nucşoara. Lasă să fiarbă la foc mic pentru circa 45 de minute, apoi pune cartofii curăţaţi spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe. Potriveşte de sare şi piper după gust şi mai lasă tocăniţa să fiarbă până când cartofii sunt fierţi. La final pune pătrunjelul tocat mărunt şi mai lasă să dea în câteva clocote.