20-24 bucăţi - 50 minute
- 200g miez de nucă
- 300g zahăr
- albuşuri de ou
- linguri făină
- linguriţă esenţă de migdale
- linguri zahăr pudră
- linguriţă esenţă de vanilie
Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă măcinat, zahărul pudră şi amestecaţi încontinuu, pånă ce se încălzeşte compoziţia. Luaţi de pe foc şi adăugaţi făina şi esenţele şi amestecaţi bine compoziţia. Puneţi cu o lingură, într-o tavă unsă, din compoziţie, mici forme rotunde. Presăraţi din abundenţă zahăr tos, apoi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi pricomigdalele la foc mic, cu uşa cuptorului puţin întredeschisă, circa 20 de minute. (Mihaela Picuş - Brăila)