4 porţii - 25 minute
- 300g cartofi cu coaja roşie
- 8 ouă
- 100ml ulei de măsline
- 4 linguri făină
- sare, piper
Curăţaţi cartofii de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 3 - 4mm. Treceţi-i de câteva ori prin făină, până când sunt pe amândouă părţile bine înfăinaţi. Ungeţi o tigaie rotundă cu ulei şi tapetaţi–o cu rondelele de cartofi. Prăjiţi cartofii în ulei pe amândouă părţile, până devin crocanţi. Eliminaţi o parte din ulei, aşezaţi cartofii în strat uniform în tigaie şi deasupra lor turnaţi ouăle bine bătute, condimentate cu sare şi piper. Acoperiţi tigaia şi ţineţi-o la foc mic, până când se frige omleta pe o parte. Întoarceţi omleta pentru a o frige şi pe cealaltă parte. Serviţi omleta fierbinte cu salată de roşii cu usturoi.