30-35 bucăţi - 65 minute
- 1 kg carne tocată (amestec vită, porc)
- 2 morcovi mari
- 4 cepe mari
- 2 căţei de usturoi
- 1 leg. mărar
- 1 leg. pătrunjel
- 6-7 felii de pâine
- 3 ouă
- ± sare, piper
Amestecaţi carnea tocată cu morcovii daţi pe răzătoare, ceapa, usturoiul, verdeaţa, tocate cât mai mărunt şi pâinea înmuiată şi stoarsă bine. Adăugaţi şi ouăle, potriviţi de sare şi piper şi omogenizaţi bine amestecul. Formaţi cu palmele umezite în apă chifteluţe şi puneţi-le într-o tavă, pe hârtie pergament. Puneţi tava în cuptor şi coaceţi chifteluţele la foc potrivit circa 40 de minute. (Corina Iuliana Blejdea - Timişoara)
( 7 ian 2008, 10:01:07