4 porţii - 40 minute
- 4 felii groase muşchi de porc
- 100ml ulei (preferabil de măsline)
- 200g măsline fără sâmburi
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 200ml supă de carne
- 2 căţei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- ± sare, piper
Bateţi carnea cu ciocanul de şniţele, presăraţi-o cu sare şi piper, apoi prăjiţi-o câte 2-3 minute pe fiecare parte, în uleiul încins. Adăugaţi supa şi lăsaţi carnea să fiarbă la foc mic 15-20 de minute, puneţi măslinele, boiaua, usturoiul, foaia de dafin şi potriviţi de sare şi piper. Acoperiţi tigaia cu un capac şi mai lăsaţi 10 minute la foc mic. Serviţi escalopul cu cartofi natur. (
Mirela Pană - Braşov)
În lipsa unui acord scris din partea
Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului
Escalop de porc.