4 porţii – 50 minute
- 700g file de macrou
- 4 gulii
- 1 ceapă roşie
- 100ml ulei
- 4 morcovi
- 2 ouă
- 50g smântână
- 100g caşcaval
- 1 leg. mărar
- ± sare, piper
Curăţă fileul de pieliţe şi oscioare, spală-l şi scurge-l de apă. Presară-l cu sare şi piper şi stropeşte-l cu zeamă de lămâie. Curăţă guliile şi morcovii de coajă şi taie-le în rondele cu grosimea de circa 5mm şi stropeşte-le şi pe acestea cu zeamă de lămâie. Pune într-o tavă cu pereţii mai înalţi uleiul şi jumătate din cantitatea de gulii şi morcovi. Peste acestea pune fileurile de peşte iar peste ele pune ceapa tăiată mărunt, guliile şi morcovii rămaşi. Presară cu sare şi piper după gust. Amestecă ouăle cu smântâna, mărarul tocat mărunt şi caşcavalul dat pe răzătoarea mare. Omogenizează bine şi toarnă amestecul uniform peste cele din tavă. Pune tava în cuptorul încins şi las-o la foc potrivit circa 45 de minute sau până când legumele sunt bine făcute şi s-au rumenit bine pe deasupra.