4 porţii - 35 min
- 700g pulpă de porc
- 8 felii de franzelă
- 2 ouă
- 300ml ulei
- 50g parmezan ras
- 100ml vin roşu
- 200ml supă de legume (din cub)
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 1 leg. pătrunjel
- ± sare, piper
Curăţă carnea de pieliţe, spal-o, scurge-o de apă şi tai-o în cubuleţe cu latura de circa 1 cm. Prăjeşte cubuleţele în 100ml ulei, la foc potrivit, până ce se rumenesc bine pe toate părţile. Stinge cu vinul, apoi pune supa, potriveşte de sare şi piper după gust, acoperă tigaia cu un capac şi lasă să fiarbă la foc mic 15 minute. Adaugă zeama de lămâie şi usturoiul, tocat mărunt împreună cu pătrunjelul şi mai lasă să dea în 2-3 clocote. Treci feliile de pâine prin ouăle bătute, apoi prăjeşte-le în uleiul rămas, bine încins, până ce se rumenesc frumos pe ambele părţi, după care scoate-le pe şerveţele absorbante şi presară-le imediat cu parmezan, sare şi piper. Serveşte figănelele calde cu cubuleţele de carne fierbinţi şi cu sosul din tigaie.