6 porţii – 70 minute
250g margarină
350g făină
3-4 linguri apă minerală (sifon)
300g roşii mici (cherry)
250g mazăre fină Maxim’s
50ml ulei
1 ceapă mică
3-4 frunze de busuioc
1-2 fire rozmarin
± sare, piper
Din margarină, făină, sifon şi un praf de sare frământă un aluat, apoi întinde-l într-o foaie cu grosimea de circa 5 mm. Pune foaia de aluat într-o tavă rotundă de tartă cu diametrul de 26-28cm. |nţeapă cu o furculiţă aluatul din loc în loc, umple tarta cu fasole boabe (pentru a nu creşte la copt) şi pune tava în cuptorul încins. Coace aluatul de tartă 20-25 de minute la foc potrivit, apoi scoate boabele de fasole. Căleşte în ulei, la foc mic, 3-4 minute ceapa tocată mărunt, adaugă mazărea şi mai lasă 5 minute pe foc. Pune pe aluatul de tartă precopt roşiile tăiate în jumătăţi, apoi deasupra acestora pune mazărea din tigaie şi întinde-o uniform. Presară deasupra sare şi piper după gust şi verdeaţa tocată mărunt. Pune tarta din nou la cuptor, la foc potrivit, pentru încă 20 de minute.
În lipsa unui acord scris din partea
Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului
Tartă cu roşii şi mazăre.