4 porţii - 100 minute
400g afumătură
(şuncă, bacon, cârnaţi)
1 ţelină mare
1 sfeclă mare
1 gulie mare
100g fasole verde
1 ardei gras roşu
1 ardei iute
2 morcovi
100g linte verde
100g paste scurte - tăiţei
4 cartofi
1 foaie de dafin
50g boabe de porumb
200ml vin roşu
200g caşcaval
1 lingură cimbru
± sare, piper
Se curăţă legumele, se spală şi se taie, după preferinţă, în cubuleţe, rondele, fâşii. Se taie afumătura în cubuleţe şi se pune la fiert, la foc potrivit, în puţină apă cu sare. După 30 de minute se adaugă legumele, foaia de dafin, sare şi piper. Se acoperă cu apă amestecată cu vin, Lichidul trebuie doar să acopere ingredientele. Se pune vasul acoperit la cuptor. Pastele se fierb, separat, în apă cu sare. Se scurg şi se adaugă în cratiţa din cuptor împreună cu porumbul şi dafinul. Se amestecă ingredientele şi se lasă vasul la cuptor până când acestea sunt bine fierte. Înainte de servire, se presară cu caşcaval ras şi cimbru uscat.
În lipsa unui acord scris din partea
Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului
Supă de iarnă.