4 porţii – 60 minute
1 pahar mare iaurt (500g)
1 pahar griş (acelaşi)
1 pahar lapte (acelaşi)
200g smântână
200g dulceaţă de vişine
100g zahăr pudră
200g pesmet
200ml ulei
un vârf de cuţit sare
Se fierb într-o cratiţă laptele, grişul, iaurtul şi sarea, până când se îngroaşă şi se lasă să se răcească. Se formează gomboţii (mici perişoare ce se găuresc în mijloc) şi se tăvălesc prin pesmet. Se prăjesc în ulei, se scot pe şerveţele absorbante să se scurgă de ulei, apoi se presară cu zahăr pudră. Se servesc cu smântână şi cu dulceaţă.
În lipsa unui acord scris din partea
Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului
Gomboţi cu iaurt.