4 porţii - 80 minute
400g ciuperci
100g smântână
1 leg. pătrunjel
50ml ulei
50g unt
80g caşcaval
2 cepe
2 căpăţâni de usturoi
4 chifle sau pâini rotunde mai mari
1 linguriţă chimen
1 linguriţă cimbru uscat
1/2 linguriţă nucşoară
sare, piper
Se taie câte un căpăcel şi se scoate miezul fiecărei chifle, cu atenţie, ca să nu se spargă coaja. Pereţii chiflei trebuie să fie cam de 2 cm grosime. Se ung cu ulei, la exterior, şi se pun într-o tavă la cuptor, la foc iute, ca să se rumenească puţin. Când s-au rumenit, se scot afară. Într-o cratiţă se călesc în unt ceapa, tăiată mărunt şi ciupercile. Când a scăzut zeama pe care au lăsat-o legumele, se toarnă deasupra lor un mujdei concentrat de usturoi, în care s-a amestecat şi smântâna. Se condimentează cu chimen, nucşoară, sare şi piper şi se lasă 10 minute la fiert. După acest timp, preparatul se împarte în chiflele rumenite în care s-a pus câte puţin cimbru. Deasupra fiecăreia se rade caşcaval. Se pun chiflele la cuptor până când se topeşte bine caşcavalul. Se servesc fierbinţi, imediat după ce au fost scoase din cuptor, pe farfurii calde.
În lipsa unui acord scris din partea
Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului
Supă de ciuperci în pâine.